Marcajul 925 pentru bijuterii argint

Marcajul 925 pentru bijuterii argint

În acest articol îți vom explica ce inseamna marcajul 925 pentru argint.  Cum îți dai seama dacă o bijuterie este sau nu din argint.

Ce reprezintă marcajul pentru argint?

 

Cu siguranta ca ai observat ca bijuteriile de argint au un anumit marcaj inscriptionat pe ele. Argintul in forma sa pura, este un metal foarte maleabil,  Are nevoie sa fie combinat cu alte tipuri de metale pentru a putea lua forma dorită. Marcajul este pus în funcție de greutatea și puritatea argintului din bijuterie.

 

Argintul 925 este cunoscut ca fiind marcajul ideal atunci când achiziționăm o bijuterie din argint.

 

Exista si bijuterii cu un marcaj mai mic decât 925.  Acest lucru nu inseamna neaparat o proasta calitate a produsului. Ci doar faptul ca  conține un procent mai mic de argint în componența sa.

Marcajele internaționale pentru bijuteriile din argint

 

Cele mai cunoscute marcaje folosite la nivel international pentru bijuteriile din argint sunt 800, 900 și 925. Indiferent de unde alegi să achiziționezi astfel de bijuterii argint , este important ca aceasta să fie marcată cu unul dintre acestenumere sau cu marcajul “Sterling” sau “SS” pentru cele din categoria 925.

 

Orice alte marcaje fost folosite mai degrabă pentru fabricarea tacâmurilor, cum este de exemplu marcajul 830 sau pentru producerea monedelor de colecție, cum este marcajul 999, adică “argintul fin”, cu o puritate de 99.9%.

 

Dacă este vorba despre bratari argint sau alte bijuterii mai vechi, este posibil să regăsești țara sau orașul lor de proveniență, destinația și anul în care au fost produse. Poți merge cu o astfel de bijuterie la un expert pentru a afla detalii mai amănunțite despre valoarea lor.

 

Cum să îți dai seama dacă o bijuterie este făcută din argint

Există mai multe metode prin care îți poți da seama dacă o bijuterie este într-adevăr realizată din argint sau nu.

 

In cazul unei bijuterii precum un charm argint care depășeste 2 grame, te poti uita dupa simbolul producătorului care trebuie să fie înregistrat oficial de ANPC.

 

O alta metoda de testare ar fi sa utilizezi un magnet. Falsificatorii de bijuterii utilizează adesea fierul în compoziția materialului. Bijuteriile autentice nu trebuie să atragă magnetul;

Poți încerca să freci bijuteria de o coală albă de hârtie. Dacă aceasta se înnegrește, înseamnă că bijuteria este autentică. În schimb, bijuteriile care sunt doar placate cu argint nu vor lăsa astfel de pete.

Pentru că argintul este metalul cu cea mai mare conductibilitate termică dintre toate, poți testa autenticitatea sa cu ajutorul unui cub de gheață. Acesta ar trebui să se topească foarte repede dacă bijuteria conține într-adevăr o cantitate de peste 90% de argint;

 

Dacă vrei să te asiguri că bijuteriile deja achiziționate sunt din argint, poți cumpăra un kit special pentru acest scop, care te va ajuta să identifici aproape instant materialul din care sunt confecționate;

Nu în ultimul rând, poți încerca să îți testezi bijuteriile cu ajutorulbicarbonatului de sodiu. Este suficient să le lași puțină vreme într-un pahar cu apă și bicarbonat, iar dacă bijuteriile revin la forma lor inițială după acest proces, înseamnă că sunt autentice. Bijuteriile “false” se vor înnegri iremediabil, în schimb.

 

Sperăm ca aceste informații să îți fie de folos și să te ajute să identifici cu exactitate calitatea bijuteriilor atunci când vrei să îți îmbogățești colecția

 

Share this post


WhatsApp chat