Termeni și condiții

Termeni și condiții

Site-ul www.talinda.ro, numit in continuare TALINDA, este proprietatea SC Accesorii Pretioase Magazin.

Drepturi de autor
Numele „Talinda”, precum și sigla sunt proprietatea SC Accesorii Pretioase Magazin și nu pot fi folosite sau copiate de altcineva. Tot conținutul site-ului talinda.ro (inclusiv toate fotografiile, textele, elementele grafice, structura și chiar și elementele de programare) este protejat prin Legea drepturilor de autor.
Descărcarea imaginilor sau copierea conținutului materialelor sunt permise doar pentru uz personal; este interzisă folosirea acestora în scopuri comerciale sau de alta natură.
Dacă observați că aceste drepturi au fost încălcate, vă rugăm să ne înștiințați printr-un e-mail la adresa: office@talinda.

Acuratețea imaginilor
Culorile reproduse în fotografiile bijuteriilor de pe acest site sunt foarte aproape de original, dar nu identice, redarea culorilor depinzând în mare măsură de felul în care este calibrat fiecare monitor în parte.
Bijuteriile pot părea mai mici sau mai mari decât sunt în realitate, în funcție de cum au fost fotografiate, de aceea fiecare obiect are o descriere a dimensiunilor (lungime, lățime, diametru, grosime etc.) de care vă rugăm să țineți cont atunci când alegeți o bijuterie TALINDA.

Preturi si stocuri
Deși ne străduim să nu existe inexactități în prețurile și stocurile afișate, errare humanum est, prin urmare ne rezervăm dreptul de a nu accepta comanda unui produs cu un preț afișat incorect sau pe care nu îl mai avem pe stoc.
Prețurile afișate sunt în lei și conțin toate taxele aplicabile, mai puțin costul livrării.
Pentru moment livrăm doar în România, prin Fan Courier. Livrarea standard pe care o oferim este doar în aria de acoperire a Fan Courier și costă 15 lei (GRATUIT pentru comenzi de minim 120 lei).
Dacă adresa dvs. este în afara ariei vă vom contacta pentru a stabili dacă doriți sa ridicați pachetul de la sediul Fan Courier dintr-o localitate apropiată (fără costuri suplimentare) sau optați pentru livrarea la adresă, cu un cost suplimentar pe care vi-l vom spune înainte da a expedia comanda, pentru a obține acordul dumneavoastră.

Plata produselor
Plata produselor comandate de pe site-ul Talinda conform acestor “Termeni si Conditii” se poate efectua in ramburs la livrare sau in avans prin transfer bancar in momentul plasaii comenzii.
In cazul platii online, SC Accesorii Pretioase Magazin va solicita procesatorului de plati electronice confirmarea securitatii si a validitatii tranzactiei, si va efectua verificari suplimentare acolo unde este cazul, inainte de livrarea produselor, aceasta verificare putand duce chiar la anularea comenzii respective din motive de securitate.

Livrarea produselor
Livrarea produselor se face la nivel national, insa numai in aria de acoperire a Fan Courier. Puteti consulta aici lista localitatilor acoperite de Fac Courier.
In cazul in care clientul nu este gasit la adresa mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, curierul nostru va reveni inca o data dupa ce reuseste sa ia contact cu acesta, dupa care comanda va fi anulata si produsul returnat la sediu, clientul urmand sa suporte costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate.

Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele au ajuns in stare buna si corespund cantitativ si calitativ cu ceea ce s-a comandat si aceasta este facuta in momentul semnarii documentelor fiscale legale ce insotesc coletul. Factura constituie contract de vanzare/cumparare conform legislatiei romanesti in vigoare. Clientul isi exprima acordul explicit la semnarea facturii cu privire la faptul ca a primit produsele care sunt conform cu comanda si cu nevoile acestuia.

SC Accesorii Pretioase Magazin isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de SC Accesorii Pretioase Magazin.
care includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti.

Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de SC Accesorii Pretioase Magazin.fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate SC Accesorii Pretioase Magazin.de la acest client.

Garantia produselor
Bijuteriile TALINDA beneficiază de o garanție de 12 luni de la data livrării. Garanția acoperă defectele de fabricație conform Legii 449/2003 și O.G. 21/1992. Garanția nu se acordă în cazul folosirii necorespunzătoare a bijuteriilor.
Recomandări pentru o folosire corectă:
•    bijuteriile din argint cu pietre semiprețioase, perle sau cu email trebuie ferite de lovituri, îndoiri bruște, detergenți de vase, produse chimice, corozive, apa din piscină, parfum, spray, fixativ – toate acestea pot deteriora iremediabil pietrele, perlele și emailul, și pot duce la schimbări în aspectul argintului.
•    bijuteriile se păstrează în săculeți/cutiuțe separate, pentru a se evita zgârierea
•    argintul sterling 925 este un aliaj compus din 92,5% argint și 7,5% cupru care oxidează în mod natural în contact cu aerul și umezeala. În timp, patina obținută de o bijuterie din argint îi poate da și mai mult farmec acesteia. Însă oricând se dorește revenirea la nuanța inițială a argintului, acesta poate fi curățat foarte ușor cu o lavetă specială pentru metale prețioase.
•    bijuteriile reglabile (brățări, inele) vor fi mărite sau micșorate cu mare grijă, pentru a evita forțarea și ruperea lor
Garanția constă în remedierea gratuită a defectelor apărute în timpul perioadei de garanție și care nu sunt imputabile cumpărătorului. Orice bijuterie cu defect de fabricație și nu de folosință necorespunzătoare aflată în termenul de garanție va fi reparată gratuit, iar în cazul în care aceasta nu poate fi reparată, bijuteria va fi înlocuită cu una similară sau de o valoare egală.

Produsele returnate în perioada de garanție din motive obiective vor fi trimise împreună cu factura și certificatul de garanție în original.
Dacă aveți probleme cu un produs aflat în garanție va rugăm să ne scrieți un e-mail la adresa office@talinda.ro
Această garanție nu afectează garanția legală privind conformitatea produsului, potrivit legii.
Autorizație argint
Talinda deține autorizația ANPC cu numărul 0009557 pentru efectuarea de operațiuni cu metale prețioase și pietre prețioase.

Returnare produse
Dreptul de returnare a produselor cumparate
Clientul poate denunta unilateral contractul (achizita online) fara penalitati si fara a invoca un motiv anume in termen de 15 zile lucratoare de la primirea produselor, cf. ord. 130/2000 completata de legea 51/2003 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanta, numai in scris, si poate returna produsul (produsele) in acelasi termen de 15 zile lucratoare.
Returnarea produselor se va face pe cheltuiala SC Accesorii Pretioase Magazin.
SC Accesorii Pretioase Magazin.va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 15 de zile lucratoare de la data denuntarii in scris a contractului.

Conciliere și rezolvarea reclamațiilor
Dacă întâmpinați o problemă și soluția oferită prin email sau telefon de persoana cu care discutați nu vă satisface în totalitate, vă rugăm să vă adresați pentru conciliere și rezolvarea reclamațiilor doamnei Anca Cristescu la adresa office@talinda,ro

Soluționarea online a litigiilor
Portalul european de Soluționare online a litigiilor a fost creat de UE pentru a veni în sprijinul consumatorilor.
Dacă aveți o nemulțumire cu privire la un produs cumpărat de la noi și în urma concilierii nu găsiți satisfăcătoare soluția propusă de noi, puteți utiliza acest site pentru a depune o reclamație și a găsi o parte terță neutră („entitatea de soluționare a litigiilor”) care să realizeze o soluționare alternativă a litigiului prin mediere, conciliere sau arbitraj.

În comparație cu procedurile judiciare, soluționarea alternativă a litigiilor este de obicei mai ieftină, mai puțin formală și mai rapidă. Puteți accesa aceste servicii urmărind linkul de mai jos:
Soluționare online a litigiilor [RO]
https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

Politica de confidentialitate
SC Accesorii Pretioase Magazin garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. Aceste informatii vor putea fi folosite de catre SC Accesorii Pretioase Magazin pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promotii, etc. numai cu acordul prealabil al clientului. Furnizarea datelor personale SC Accesorii Pretioase Magazin nu implica obligativate din partea utilizatorilor iar acestia pot refuza furnizarea acestor date in orice circumstante si pot solicita in mod gratuit stergerea acestora din baza de date. Orice astfel de cerere/notificare in vederea stergerii acestora din baza de date, se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa office@talinda.ro

SC Accesorii Pretioase Magazin se obliga ca datele personale sa nu fie difuzate catre terti. Datele personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.

Datorita modului prin care datele cu caracter personal stocate de sistemul Talinda sunt transmise pe cale electronica, SC Accesorii Pretioase Magazin.
nu poate fi facut raspunzatoare in nici un fel de pierderea acestora sau de copierea informatiilor de catre persoane neautorizate, prin folosirea de aparatura sau software de interceptare. La sesizarea utilizatorilor, SC Accesorii Pretioase Magazin va lua toate masurile si va pune la dispozitie toate fisierele necesare organelor competente abilitate sa rezolve acest tip de infractiune.

Informatiile furnizate catre SC Accesorii Pretioase Magazinsunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (procesarea comenzilor, livrare, abonarea la newsletter, etc), conform legilor in vigoare. S SC Accesorii Pretioase Magazin.
SC Accesorii Pretioase Magazin certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum si a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare. Printre aceste drepturi se numara (enumerarea nu are un caracter limitativ):
1.    dreptul de a cere SC Accesorii Pretioase Magazin sa va confirme prelucrarea sau nu a datelelor Dumneavoastra personale, in mod gratuit;
2.    dreptul de a cere SC Accesorii Pretioase Magazin sa rectifice, actualizeze, blocheze sau sterge, in mod gratuit, acele date furnizate a caror prelucrare nu este conform dispozitiilor Legii nr. 677/2001;
3.    dreptul de a cere SC Accesorii Pretioase Magazin sa inceteze, in mod gratuit, prelucrarea datelor Dumneavoastra personale;
4.    dreptul de a cere SC Accesorii Pretioase Magazin sa inceteze expedierea de mesaje promotionale.
Orice astfel de cerere/notificare se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa office@ talinda.ro.
Talinda foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor care se afla sub controlul nostru.
SC Accesorii Pretioase Magazin nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale. SC Accesorii Pretioase Magazin nu poate fi facut raspunzator in nici un fel pentru pierderea sau alterarea datelor personale stocate de Talinda in scopul precizat in prezentul document.

Orice accesare a bazei de date cu informatii personale a utilizatorilor Talinda, inclusiv orice incercare de acces neautorizat, va fi inregistrata intr-un fisier de acces. Fisierele de acces vor face posibila identificarea de catre  SC Accesorii Pretioase Magazin a persoanelor care au accesat date cu caracter personal fara un motiv legitim, in vederea sesizarii organelor competente. Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul Talinda , va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care au initiat aceasta actiune.

Dispozitii finale
Orice alta problema cauzata de produsele si serviciile prezentate pe Talinda si care nu este deja tratata de nici un articol din prezentul document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre utilizator.

In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele parti. Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii de Utilizare a site-ului Talinda, clientul isi asuma in totalitate consecintele ce decurg din folosirea in aceste conditii a site-ului.

Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de SC Accesorii Pretioase Magazin fata de orice client este valoarea sumei incasate de SC Accesorii Pretioase Magazin de la acest client.

De asemenea ne rezervam dreptul de a anula orice comanda in cazul in care destinatarul nu raspunde la numarul de contact furnizat in comanda in decurs de 2 zile lucratoare, sau in cazul in care nu se gaseste la adresa, data si ora stabilita si confirmata anterior livrarii.

Contactați-ne pe WhatsApp