Tot ce nu stii despre cercei

Tot ce nu stii despre cercei

Potrivit istoriei, omul primitiv și-a străpuns urechea cu dopuri și pietre grele. Asadar, cerceii au o istorie lungă în spate și principala lor utilizare a fost decorarea urechilor. De demult se purta doar un singur cercel. Vechile modele au suferit mult transformări și acum există diverse forme și modele de cercei.

Există câteva informații interesante despre cercei pe care probabil că nu le știi.

Tot ce nu stii despre cercei este ca, cu secole înapoi, bărbații purtau cercei mai mult decât femeile și era o tendință a vremii.

De exemplu, un vechi portret de-al lui William Shakespeare îl ilustrează pe acesta purtând cercei în formă de cerc. Acum, cerceii sunt confecționați exclusiv pentru femei și foarte puțini bărbați poartă

Tot ce nu stii despre cercei este ca Cerceii au legătură cu multe tradiții

Cerceii sunt considerați o reprezentare simbolică a convingerilor sociale, a credințelor religioase, a preferințelor sexuale și a credințelor tribale. Demult, când un marinar își străpungea urechea, reprezenta faptul că și-a încheiat navigația în jurul Globului sau a traversat Ecuatorul. Precum aceasta există și alte povești care stau în spatele cerceilor.

Soldații din Imperiul Persan purtau cercei

Se spune că cercelul era un accesoriu tradițional încă din vremurile preistorice. Cercetătorii arheologici au descoperit cercei care datează încă din vremea Imperiului Persan. Au existat ceremonii speciale de străpungere a urechii în unele religii și au făcut parte și din tradiția soldaților persani. Chiar și acum, în unele părți ale lumii, există o ceremonie de străpungere a urechii pentru băieți de la o vârstă fragedă.

Tot ce nu stii despre cercei – Pirații au purtat cercei ca parte a credințelor superstițioase

Aceștia credeau că purtarea cerceilor îi va proteja de vibrațiile rele. Unii îi purtau pentru a fi feriți de boală în timp ce sunt pe mare iar alții i-au considerat un talisman de protecție.

Acestea sunt câteva lucruri interesante despre . Aspectul inițial a cunoscut transformări de-a lungul timpului ajungând la modele sofisticate din zilele noastre.

Un accesoriu la moda in zilele noastre sunt cerceii din argint. Fie ca vorbim de cercei cu surub, cercei lungi, cercei rotunzi, modelele sunt create special pentru a putea fi asortate la orice tinuta si pentru orice ocazie.

Anul 2021 este un an al sperantei .  Moda va capata si ea un strop de umilință binevenită și va vrea să reînvețe să fie blândă cu mediul și plină de credință într-un viitor mai bun, la a cărui făurire să pună și ea umărul. În aceste condiții, piesele simple din argint de calitate, sclipind precum lumina romantică a lunii, sunt un trend imposibil de ignorat.
Alegei  Cerceii din argint 925 să vă facă viața și anul mai frumoase. În formă de flori, simboluri, cu accente disney, cu un design artistic cuceritor, acompaniază cu drag o rochie zglobie de primăvară. Au cu adevărat puteri alese!

Share this post


WhatsApp chat